9 מאכלים שאתם חייבים לנסות בפיליפינים

 9 מאכלים שאתם חייבים לנסות בפיליפינים

האוכל בפיליפינים לא מזכיר יותר מדי דברים שאתם מכירים מהבית. הטעמים שונים, מגוונים מאוד, וחומרי הגלם טריים מאוד (ולפעמים מוזרים מאוד). אנחנו לא יכולים להבטיח שתאהבו את כל מה שבתפריט. יש כאן לא מעט דברים שיישמעו לכם מוזרים והטעם יהיה מאוד לא רגיל. אבל חובבי אוכל חייבים לעצמם לנסות, לפחות פעם אחת, את המאכלים האלו – שמסמלים יותר מהכל את התרבות הקולינרית של הפיליפינים.

עוף אדובו – Chicken Adobo

התרגום של עוף אדובו הוא למעשה “עוף במרינדה”, כאשר המרינדה המקומית עשויה בעיקר מרוטב סויה וחומץ. במקור, המנה הזו נוצרה כדי לוודא שהבשר לא יפתח חיידקים (בזכות החומציות הגבוהה וכמות המלח בסויה). היום, אדובו היא אחת המנות הכי פופולריות במדינה. היא מבושלת באופן מסורתי בסירי חימר ויכולה להכיל עוף בלבד, או חזיר.

הומבה – Humba

באופן כללי, הומבה מזכירה מאוד אדובו, אבל עם תוספת של טעמי בננה ושעועית שחורה. זו מנה מתוקה יותר והיא כמעט תמיד מוגשת עם חזיר במקום עוף. בסבו ובאיים הדרומים יותר – זו המנה הדומיננטית.

באלוט – Balut

אוקיי, אנחנו לא נאשים אתכם אם תחליטו לא לנסות את החטיף הפופולרי הזה. למרות שבאלוט נחשב לממתק כיפי שילדים אוהבים, אנחנו בספק אם הוא היה מצליח לקחת את מקומה של הבמבה בישראל. באלוט הוא למעשה ביצת ברווז מופרית שעוד לא התפתחה לחלוטין (בגיל 17 ימים בערך), שבה עובר הברווז לפני שהספיק לפתח מקור, נוצות או עצמות חזקות. הביצה מושרית בחומץ, ואת כל זה אוכלים נא. כן, זה לא פשוט. את הבאלוט תמצאו בדוכני אוכל בעיקר. זה נחשב לחטיף זול וכיפי בין הארוחות. בהצלחה.

קארה קארה – Kare Kare

אוקיי, הנה משהו שיישמע קצת מוזר, אבל הוא לגמרי אכיל וגם טעים. המרק הסמיך הזה הוא למעשה נזיד זנב-שור. יש בו כמות גדולה של חמאת בוטנים, בשר, ירקות טריים וקצת צ’ילי. הטעם הכללי דומה לקארי (ומשם כנראה מגיע גם השם), אבל עם השפעה ניכרת של חמאת הבוטנים, שהופכת את המרק לעשיר וממלא. אל תיבהלו מצמד המילים “זנב שור”, הטעם והמראה הם של בשר בקר רגיל לחלוטין. תחשבו על זה בתור גולש משודרג.

לצ’ון – Lechon

בפיליפינים תיתקלו הרבה פעמים בבטן חזיר מטוגנת. זה מאוד טעים, מאוד זול ולא מאוד בריא. השם המקומי למעדן השמנוני הזה הוא “לצ’ון”. חוץ מלהיות שומני ומטוגן, הבשר גם מתובל, משופד על במבוק ונצלה מעל פחמים. אם התלהבתם מהמנה – נהדר! יש אותה ממש בכל מקום, זה הדוכן פלאפל של הפיליפינים. ואם פיתחתם אובססיה, דעו שבסבו יש את הלצ’ון הכי טעים בפיליפינים.

טוקינו – Tocino

אז כמו שאמרנו, בפיליפינים אתם תפגשו הרבה סוגים שונים של בטן חזיר. טוקינו הוא הניסיון המקומי להפוך אותו לבייקון. החזיר מצופה במלח, סוכר ועוד תבלינים לפני שהוא מטוגן ונהיה קריספי וממכר. תמצאו אותו בעיקר בארוחת בוקר פופולרית שנקראת טפסילוג – אורז מטוגן עם שום, ביצה מטוגנת וטוקינו.

בוקו – Buko

הסתובבתם יום-יומיים בפיליפינים? בטח ראיתם את המילה “בוקו” שוב ושוב. המשמעות היא אגוז קוקוס צעיר (ירוק). המדינה מגדלת כמות משוגעת של קוקוס (מעל 15 מיליון בכל שנה), והקוקוס הצעיר והטרי נחשב לחטיף בריא, טעים ומרענן לאמצע היום. אין דבר יותר מספק מלשתות מי-בוקו קרים, ישירות מהקוקוס, כשאתם מתחרדנים לכם על חוף הים.

האלו האלו – Halo Halo

אם מתרגמים את “האלו האלו” באופן מילולי, המשמעות היא “ערבוב-ערבוב”. לא מאוד קליט, אבל קבלו את התמונה! בעיקרון מדובר על קינוח שהוא ערבוב של כל דבר מתוק שהמסעדה הצליחה לשים עליו יד: גלידה, חלב מרוכז, סוכריות ג’לי, קורנפלקס, קוקוס, מי קוקוס, מנגו וליצ’י – ואלו רק אבני היסוד. כמובן שמעל כל אלו תוסיפו כמה סירופים ואתם מסודרים.

קינילאו – Kinilaw

בעיקרון, זו הגרסה המקומית לסביצ’ה דג. המילה קינילאו מתורגמת ל”לאכול טרי”. המנה מורכבת מדג טרי (נא), ברוטב ליים וחומץ שמופק ממי קוקוס. זו מנה חמוצה-מתוקה, מעולה כמנה ראשונה או לצד המנה העיקרית. היא בדרך כלל מוגשת עם ירקות טריים חתוכים וקצת צ’ילי חריף מלמעלה.

admin

Leave a Reply

האימייל לא יוצג באתר.